Соопштение до ‘медиуми’

Официјално соопштение до медиуми (или тоа што остана од нив:)

Новиот Почеток на нова европска турнеја

Новиот Почеток овој петок повторно заминуваат на приближно 13.000 km долг пат. Се работи за нова европска турнеја, петта по ред, насловена како "SORRY FOR THE MESS TOUR 2016", а истата е продолжување на ланската јунска турнеја каде го промовираа својот последен албум "Јас сум земја". Турнејата ќе опфати околу 40-тина концерти низ Србија, Словенија, Италија, Германија, Швајцарија, Франција, Шпанија, Португалија, Чешка, Словачка и Австрија. Целосна листа на настапите е достапна овде. Бендот (се надева дека:) редовно ќе објавува дописи на својот веб-сајт.

sorryforthemess09-hor-demo030-web

• 07.10.2016 (Friday) @ Jazz Bar Centar, Belgrade, Serbia
• 08.10.2016 (Sat) @ DC, Novi Sad, Serbia
• 09.10.2016 (Sunday) @ Kavarna Ave, Ajdovscina, Slovenia
• 10.10.2016 (Mon) Udine / Trieste, Italy - AVAILABLE FOR BOOKING!
• 11.10.2016 (Tue) @ Inde Factory, Koper, Slovenia
• 12.10.2016 (Wed) @ Casa Gorizia, Milan, Italy
• 13.10.2016 (Thu) @ Rocknroll Bar, Ludwigsburg, Germany
• 14.10.2016 (Friday) @ Esperanza, Schwabisch Gmund, Germany
• 15.10.2016 (Sat) @Stadtteilzentrum Gasparitsch, Stuttgart, Germany
• 16.10.2016 (Sunday) @ Bändruum, Lüchingen, Switzerland
• 17.10.2016 (Mon) / @ 648 cafe, Marcellaz, France
• 18.10.2016 (Tue) @ La Borie squat, Saint Jean Du Gard, France
• 19.10.2016 (Wed) @ Le Royal Occupé, Montpellier, France
• 20.10.2016 (Thu) @ Les 9 Salopards Marseille, France
• 21.10.2016 (Friday) @ Yasta Hospitalet de l'Infant, Tarragona, Spain
• 22.10.2016 (Sat) @ TBA, Valencia, Spain
• 23.10.2016 (Sunday) @ Shambhala Oporto, Madrid, Spain
• 24.10.2016 (Mon) day off, Spain
• 25.10.2016 (Tue) @ TBA, Lisbon, Portugal
• 26.10.2016 (Wed) @ TBA, Porto, Portugal
• 27.10.2016 (Thu) Ourense, Spain - tbc
• 28.10.2016 (Friday) @ Llar El Mataderu, Pola de Siero, Spain
• 29.10.2016 (Sat) @ La Locomotive, Bilbao, Spain
• 30.10.2016 (Sunday) Sestao, Spain - tbc
• 31.10.2016 (Mon) @ Txarraska, Basauri, Spain
• 01.11.2016 (Tue) @ TBA, Ambert, France
• 02.11.2016 (Wed) @ La Trapper, Roybon, France
• 03.11.2016 (Thu) @ Horstklub, Kreuzlingen, Switzerland
• 04.11.2016 (Friday) @ Hirsch Lindenberg, Buchloe, Germany
• 05.11.2016 (Sat) @ Juze Plochingen, Plochingen, Germany
• 06.11.2016 (Sunday) @ Keller Perle, Würzburg, Germany
• 07.11.2016 (Mon) day off, Germany
• 08.11.2016 (Tue) Berlin, Germany - tbc
• 09.11.2016 (Wed) @ Subway To Peter, Chemnitz, Germany
• 10.11.2016 (Thu) @ Cafe na Pul Cesti, Prague, Czech Republic
• 11.11.2016 (Friday) @ Garden Pub, Trnava, Slovakia
• 12.11.2016 (Sat) @ Venster 99, Vienna, Austria
• 13.11.2016 (Sunday) @ Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor, Slovenia

Линк до Facebook event

np-2016-small